Veiligheid bij DSV VenloStormt
Veiligheid van alle betrokkenen heeft bij DSV VenloStormt de hoogste prioriteit. DSV VenloStormt werkt daarom samen met professionele partners zoals EBM Security, Ocean, Van Hooft, de Venlose Reddingsbrigade, de duikverenigingen de Duukers, Thetis en de Bubble Mates, gemeente Venlo, politie, brandweer en GHOR om de veiligheid van de bestormers, bezoekers en vrijwilligers te kunnen garanderen. Deelname aan DSV VenloStormt blijft voor eigen rekening en risico. Zie daarvoor ook de algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement die elke bestormer bij inschrijving heeft geaccepteerd.

Is een hindernissen stormloop gevaarlijk?
Een hindernissen stormloop is niet gevaarlijker dan een normale hardloopwedstrijd, een voetbalwedstrijd of een willekeurige andere sport. Een incident kan overal gebeuren, maar als je goed voorbereid aan de start staat en je aan de veiligheidsvoorschriften houdt is de kans klein dat er iets gebeurt. Het blijft natuurlijk een pittige uitdaging waarvoor je goed moet trainen.

Zijn de hindernissen veilig?
Alle hindernissen van DSV VenloStormt worden gerealiseerd met behulp van professionele partners. De constructie is berekend op een groot aantal deelnemers die in korte tijd over de hindernis gaan. Vlak voor het evenement worden de hindernissen gekeurd door een constructeur van de gemeente Venlo. Samen met de brandweer controleert hij de stevigheid, algemene veiligheid en of deelnemers zich niet kunnen verwonden aan bijvoorbeeld uitstekende delen. Daarnaast maken brandweer, politie en andere veiligheidsdeskundigen een ronde over het parcours om te kijken of aan alle veiligheidsvoorschriften zijn voldaan en of zij ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren als dat nodig mocht zijn. Ook controleren ze of alles in orde is voor de start van de wedstrijd. De hindernissen en het parcours zijn dus veilig.

Wat gebeurt er als ik toch gewond raak?
Een EHBO-er en/of een vrijwilliger houden bij elke hindernis toezicht. Mocht je onverhoopt gewond raken, bijvoorbeeld doordat je een enkel omslaat, dan kun je direct bij hen terecht. Extra hulpdiensten zoals ambulanceverpleegkundigen staan gedurende de hele dag stand-by. Als een bestormer zich verwondt en bloedt dan wordt hij direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of ambulanceverpleegkundige verzorgd. De bestormer mag pas weer doorgaan als de wond is verbonden en de hulpverlener akkoord gaat.

Kan ik een infectie oplopen in de modder of het water?
Het water maar ook de modder die wordt gebruikt is veilig. DSV VenloStormt controleert dat in samenspraak met de Geneeskundige Hulpverlening in de Regio (GHOR). De ene bestormer is echter gevoeliger dan de andere. Als je een wondje hebt, bestaat er kleine een kans dat je toch iets oploopt. Spoel je daarom direct na de wedstrijd goed af met water. Er zijn douches aanwezig. In geval van een bloedende wond worden bestormers direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of ambulanceverpleegkundige verzorgd.
DSV VenloStormt neemt monsters van het water en de modder en bewaart deze twee weken voor het geval een bestormer in deze periode klachten krijgt die in verband kunnen staan met het water of modder. Zijn er klachten dan wordt de GHOR geïnformeerd en kunnen maatregelen worden genomen.
skz.png
Hombergh.png
Blariacumcollege.png
provincie limburg.jpg
sur-meuse.png
roof-safety-systems.jpg
Alles-Palletie.jpg
iedereen-kan-sporten.png
berden.png
ton-paulus.jpg
PLUS_Verbeeten.png
Limburgs-Landschap.png
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
van-der-valk-hotel.png
ActionDome.png
tijssen-02.jpg
mi68.png
Bouwmensen_Limburg.png
FLOORmodels--hospitality-190x130.jpg
jongeneel.png
antares.png
MarcSchattefor.png
Enjoy.png
ballorig.png
VOSTERMANS.jpg
nellissen.png
DSV.jpg
centrurm-logistiek-vakmanschap.jpg
Leolux.jpg
samen_in_beweging.png
Valuascollege.jpg
Graaf Gommans.png
appcomm.png
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
Oomen.jpg
ijsco-fantastico.png
Enckevort.png
BodyStyle.png
funforest.jpg
maashopper.jpg
Huys.png
maaspoort.jpg
Meeus.png
werf.png
lumar.jpg
Energa.jpg
Dichterbij.png
eurotechVenlo.jpg
Tempo Vertaler.png
Crewfactory.png
lenssen-logo-zonder-slogan.jpg
Funqtio.jpg
ted-boots.png
sdg.png
gemeente_venlo.png
Buitengewoon.jpg
op-de-hipt.png
huisvoordekunstenlimburg.png
AUDICA-VIDEO-logo-DEF.png
deni.png
Las-Constructiebedrijf-Velden.jpg
banden-wielen-centrum.png
grenswerk.jpg
bart-faassen.png
hout-vast.jpg
van-harte.jpg
zebra.png
Performenz.jpg
venlona.png
urban-dance-studio.png
omroepvenlo.jpg
JustFire.jpg
run2Day.jpg
wml.png
enjob.png
denhulster.png
Stinissen.png
Autobedrijf-Peeters.png
sob.jpg
loxodrome.png
VenloStormt-grrrr-800x211px