Veiligheid bij DSV VenloStormt
Veiligheid van alle betrokkenen heeft bij DSV VenloStormt de hoogste prioriteit. DSV VenloStormt werkt daarom samen met professionele partners zoals EBM Security, Ocean, Van Hooft, de Venlose Reddingsbrigade, de duikverenigingen de Duukers, Thetis en de Bubble Mates, gemeente Venlo, politie, brandweer en GHOR om de veiligheid van de bestormers, bezoekers en vrijwilligers te kunnen garanderen. Deelname aan DSV VenloStormt blijft voor eigen rekening en risico. Zie daarvoor ook de algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement die elke bestormer bij inschrijving heeft geaccepteerd.

Is een hindernissen stormloop gevaarlijk?
Een hindernissen stormloop is niet gevaarlijker dan een normale hardloopwedstrijd, een voetbalwedstrijd of een willekeurige andere sport. Een incident kan overal gebeuren, maar als je goed voorbereid aan de start staat en je aan de veiligheidsvoorschriften houdt is de kans klein dat er iets gebeurt. Het blijft natuurlijk een pittige uitdaging waarvoor je goed moet trainen.

Zijn de hindernissen veilig?
Alle hindernissen van DSV VenloStormt worden gerealiseerd met behulp van professionele partners. De constructie is berekend op een groot aantal deelnemers die in korte tijd over de hindernis gaan. Vlak voor het evenement worden de hindernissen gekeurd door een constructeur van de gemeente Venlo. Samen met de brandweer controleert hij de stevigheid, algemene veiligheid en of deelnemers zich niet kunnen verwonden aan bijvoorbeeld uitstekende delen. Daarnaast maken brandweer, politie en andere veiligheidsdeskundigen een ronde over het parcours om te kijken of aan alle veiligheidsvoorschriften zijn voldaan en of zij ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren als dat nodig mocht zijn. Ook controleren ze of alles in orde is voor de start van de wedstrijd. De hindernissen en het parcours zijn dus veilig.

Wat gebeurt er als ik toch gewond raak?
Een EHBO-er en/of een vrijwilliger houden bij elke hindernis toezicht. Mocht je onverhoopt gewond raken, bijvoorbeeld doordat je een enkel omslaat, dan kun je direct bij hen terecht. Extra hulpdiensten zoals ambulanceverpleegkundigen staan gedurende de hele dag stand-by. Als een bestormer zich verwondt en bloedt dan wordt hij direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of ambulanceverpleegkundige verzorgd. De bestormer mag pas weer doorgaan als de wond is verbonden en de hulpverlener akkoord gaat.

Kan ik een infectie oplopen in de modder of het water?
Het water maar ook de modder die wordt gebruikt is veilig. DSV VenloStormt controleert dat in samenspraak met de Geneeskundige Hulpverlening in de Regio (GHOR). De ene bestormer is echter gevoeliger dan de andere. Als je een wondje hebt, bestaat er kleine een kans dat je toch iets oploopt. Spoel je daarom direct na de wedstrijd goed af met water. Er zijn douches aanwezig. In geval van een bloedende wond worden bestormers direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of ambulanceverpleegkundige verzorgd.
DSV VenloStormt neemt monsters van het water en de modder en bewaart deze twee weken voor het geval een bestormer in deze periode klachten krijgt die in verband kunnen staan met het water of modder. Zijn er klachten dan wordt de GHOR geïnformeerd en kunnen maatregelen worden genomen.
Oomen.jpg
Las-Constructiebedrijf-Velden.jpg
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
nellissen.png
water-for-life-190x130.jpg
mi68.png
ton-paulus.jpg
ballorig.png
bart-faassen.png
banden-wielen-centrum.png
Beweegpas.jpg
ijsco-fantastico.png
hout-vast.jpg
werf.png
massabouw-190x130.jpg
van-harte.jpg
Enjoy.png
lenssen-logo-zonder-slogan.jpg
lumar.jpg
roof-safety-systems.jpg
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
Funqtio.jpg
jongeneel.png
Limburgs-Landschap.png
FLOORmodels--hospitality-190x130.jpg
Graaf Gommans.png
deni.png
maashopper.jpg
Hombergh.png
maaspoort.jpg
gemeente_venlo.png
Bouwmensen_Limburg.png
venlona.png
Performenz.jpg
eurotechVenlo.jpg
Enckevort.png
Leolux.jpg
appcomm.png
MOVES102-190-x-130.jpg
huisvoordekunstenlimburg.png
provincie limburg.jpg
Collin-recyceling-190x130.jpg
DSV.jpg
Bouwecenter-driessen.jpg
Stinissen.png
JustFire.jpg
Tempo Vertaler.png
loxodrome.png
samen_in_beweging.png
iedereen-kan-sporten.png
ted-boots.png
Energa.jpg
op-de-hipt.png
zebra.png
Natuurlijk-Nancy-190x130.jpg
Pure-ingredients.jpg
Alles-Palletie.jpg
denhulster.png
tijssen-02.jpg
enjob.png
wml.png
antares.png
Crewfactory.png
Just-190x130.jpg
Buitengewoon.jpg
sur-meuse.png
Huys.png
omroepvenlo.jpg
Fun-Forest.jpg
PLUS_Verbeeten.png
van-der-valk-hotel.png
BodyStyle.png
sdg.png
Meeus.png
Dries-Bouw.jpg
run2Day.jpg
Plaza-grafica-190x130.jpg
VenloStormt-grrrr-800x211px