dennis prijs 2015 10 12 17.55.00VenloStormt heeft vanmiddag in Tilburg de Nationale Evenementen Innovatieprijs gewonnen. Deze prijs is een onderscheiding voor het meest innovatieve evenement van het afgelopen jaar. De nationale evenementenprijzen worden jaarlijks uitgereikt. Er zijn prijzen voor de evenementenstad van het jaar, het beste publieksevenement en het meest innovatieve evenement.

De jury roemde VenloStormt vanwege de manier waarop grote delen van de stad betrokken worden bij het evenement. De samenwerking met diverse organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en de zorg werd door de jury als uniek bestempeld. “We zien deze onderscheiding als een stimulans om op deze weg door te gaan. We dragen de onderscheiding op aan al onze vrijwilligers. Zonder hen hadden we VenloStormt nooit kunnen organiseren,” aldus voorzitter Dennis Meens.

Nationale evenementen prijzen
Uit het juryrapport

Het innovatieve element van VenloStormt zit in de binnenstedelijke locatie. De organisatie heeft het stormbaan-concept ook naar een aantal middelbare scholen gebracht en op die manier op eigentijdse wijze scholieren aan het sporten gebracht.

De winnaar is een evenement dat er in is geslaagd om innovatie op verschillende niveaus door te voeren. De vernieuwing zit zowel in het evenement zelf, als in de wijze waarop men bezoekers en deelnemers bij het evenement heeft betrokken. De combinatie van een sportevenement met sociale en culturele programma-onderdelen laat disciplines met elkaar versmelten en levert zo vernieuwing op.

beeld prijs 2015 10 12 17.07.41De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten van festivals en publieksevenementen.
bart-faassen.png
Fun-Forest.jpg
Plaza-grafica-190x130.jpg
Performenz.jpg
Bouwmensen_Limburg.png
ballorig.png
roof-safety-systems.jpg
JustFire.jpg
Funqtio.jpg
wml.png
covebo.jpg
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
water-for-life-190x130.jpg
Collin-recyceling-190x130.jpg
denhulster.png
ted-boots.png
MAxim.png
huisvoordekunstenlimburg.png
Huys.png
HCM.jpg
Covebo.jpg
nellissen.png
intelligent-security.jpg
provincie limburg.jpg
Leolux.jpg
banden-wielen-centrum.png
loxodrome.png
mi68.png
personato.jpg
zebra.png
DSV.jpg
run2Day.jpg
Limburgs-Landschap.png
psw.jpg
ijsco-fantastico.png
Pure-ingredients.jpg
Helichem.jpg
FLOORmodels--hospitality-190x130.jpg
Dries-Bouw.jpg
Oomen.jpg
gemeente_venlo.png
sdg.png
ton-paulus.jpg
A-Z_logo.jpg
lumar.jpg
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
Energa.jpg
venlona.png
Enjoy.png
Sligro.jpg
Tempo_Vertaler.png
Stinissen.png
Buitengewoon.jpg
Crewfactory.png
enjob.png
BodyStyle.png
VenloStormt-grrrr-800x211px